Lenteweer in aantocht: "Meer dan 15 graden, mogelijk tot 20 graden"

door: STS
Frank Deboosere
Afbeelding bron: Photonews

Is er al vroeg lenteweer in aantocht? Volgens weerkundigen zoals Frank Deboosere mogen we ons wel degelijk aan heel ander weer gaan verwachten.

Dat is nog niet voor meteen. De komende dagen krijgen we nog geregeld te maken met storingen die over het land trekken, en houden we het dus niet droog. De temperaturen zullen tussen 10 en 12 graden schommelen. Maar in de eerste helft van volgende week zou alles veranderen.

"In de loop van volgende week komt er waarschijnlijk een eerste vroege lente-opstoot met maxima van 15 graden en meer", laat voormalig VRT-weerman Frank Deboosere weten via X. "De neiging tot buien gaat er dinsdag uit en ruimt plaats voor een droge periode met zon", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Hoever boven de 15 graden het kwik zal uitkomen, valt nog af te wachten. "Sommige modellen voorspellen zelfs dat de maxima richting 20 graden kunnen zijn, maar het is nog wat te vroeg om dat exact te zeggen", aldus Deboosere nog.

Ook het KMI spreekt in de verwachtingen van temperaturen rond 15 graden. "Dankzij een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land zouden we een voorjaarsachtig weertype kunnen krijgen. Met een oostelijke stroming wordt droge lucht aangevoerd. Het is vaak zonnig en vrij zacht voor de tijd van het jaar, met maxima die 15 graden naderen."