Politie waarschuwt nu het weer warmer gaat worden: “Let daar heel goed voor op”

door: PMN
Politie - Oostende
Afbeelding bron: Photonews

Er is beter weer op komst. Het weekend wordt zomers met veel zon.

De politie waarschuwt nu het warme weer op komst is. “Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat kinderen of dieren met warme temperaturen niet achter in de auto!! Helaas verschijnen er regelmatig van dit soort tragische berichten in de media”, klinkt het.

“Een groot misverstand is dat dergelijke situaties alleen voorkomen wanneer het buiten heel warm is. Maar vergis je niet. Als het in de auto slechts 22 graden is, kan dat binnen 1 uur oplopen tot zo’n 44 graden met de zon op de auto.”

“Net zo snel als de temperatuur in de auto, stijgt ook de lichaamstemperatuur als er geen afkoeling of luchtverplaatsing is in de auto. Met andere woorden: je kind of huisdier zit in een bloedhete oven!”

Belangrijke tips

De politie geeft ook enkele belangrijke tips. “Leg altijd iets belangrijks op de achterbank. Denk bijvoorbeeld aan je handtas. Zo zie je altijd je kind zitten als je de auto verlaat om nog je tas te pakken.”

“Sluit altijd de deuren van de auto. Zo voorkom je dat kinderen er stiekem in gaan zitten om te spelen.”

“Stap je even uit de auto om te bellen? Zorg dat je bij de auto blijft. Door de afleiding van het telefoontje kan het zo gebeuren dat je wegloopt en al snel een kwartier aan de telefoon hangt.”
 

Tags