Sabine Hagedoren heeft goed nieuws voor wie verkoeling wil: "Dan nog maar 16 tot 20 graden"

door: STS
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

De nazomer is bijlange nog niet voorbij. Voor wie het te warm is en uitkijkt naar verkoeling, is er goed nieuws. Sabine Hagedoren ziet het kwik binnenkort een flinke duik nemen.

Woensdag werd opnieuw een zomerse dag, met tropische temperaturen. Het kwik klom tot 30 à 31 graden. Aan zee werd het ook warm; daar werd het 29 graden. Wie verkoeling wilde moest naar de Hoge Venen, waar het 26 graden werd.

"Dinsdag werd er in Ukkel al een temperatuur van boven de 30 graden gemeten. En dat blijft waarschijnlijk nog duren. Daarmee vergroot de kans op een hittegolf in september", zei Sabine Hagedoren op Radio 2.

Vannacht schommelen de minima tussen 12 en 18 graden. "In sommige Ardense valleien kan het kwik ferm wegzakken, tot 10 graden of zelfs minder."

Donderdag wordt het opnieuw 30 of 31 graden, en dat zal ook de dagen nadien nog zo zijn. "Dat zonnige nazomeren blijft duren."

Hagedoren weet ook al wanneer er verkoeling op komst is: "Woensdag komen we in gevoelig frissere lucht terecht, met temperaturen tussen 16 en 20 graden, de normale temperaturen voor de tijd van het jaar."