Sabine Hagedoren spreekt zich uit over lading sneeuw: “Moeten dat goed in het oog houden”

door: PMN
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: VRT

Het was vandaag opnieuw ijskoud buiten. Wordt het morgen wat warmer?

“Vannacht krijgen we te maken met lage bewolking”, legt weervrouw Sabine Hagedoren uit bij Radio 2. “Uit die lage bewolking kan er ook een spatje neerslag vallen. Als dat het geval is kan het gevaarlijk glad worden. Wees voorzichtig vannacht en morgen als je de baan op moet. Het kwik zal wel minder diep zakken dan de voorbije nachten.”

“Morgen staat er ons grijs weer te wachten. Er is een kans op een spatje motregen en die neerslag kan ook aanvriezen. Temperaturen van zo’n 4 of 5 graden.”

“Daarna volgt er een grijs weekend. Zaterdag kans op aanvriezende mist. We halen zo’n 4 graden. Dat is ook voor zondag het geval. In de loop van de namiddag kan de zon erdoor breken. Ook de kans op een bui vergroot dan.”

“Maandag wordt het wisselvalliger. De meeste buien zijn er voor het noordoosten. Dat kunnen soms ook winterse buien zijn. Overdag gaan we opnieuw naar 4 graden.”

“Dinsdag wordt het droger en zonniger. Het is wel weer een beetje kouder met 1 of 2 graden.”

“Voor woensdag en donderdag is het kantje boordje. Er is koude lucht in het noorden en zachte lucht boven Frankrijk. Wij zitten een beetje op de grens. Als de grens wat opschuift naar boven zitten we in de zachtere lucht, schuift die wat op naar beneden, zitten we in de koudere lucht.”

“Er is dan kans op winterse neerslag. Als we in de koudere lucht zitten en er hangt een wolkenband boven ons land, kan dat sneeuw zijn. We moeten dat in de gaten houden. Het zal dan ook heel glad zijn.”