Sabine Hagedoren waarschuwt voor het verkeer: “Twee keer heel gevaarlijk”

door: BVDO
Sabine Hagedoren
Afbeelding bron: Eén

Vandaag was nog een zachte dag, maar vanaf vanavond en vannacht slaat dat voor eventjes helemaal om en wordt het ontzettend koud.

De lucht komt vanaf vanavond uit het noordoosten. Dat is droge lucht, maar ook zeer koud. “Het gaat overal vriezen, ook aan de kust”, zegt weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2.

De weervrouw waarschuwt voor het verkeer. “Er zijn lage wolken en er komt ook nevel en mist aan te pas. Ook aanvriezende mist zal ons deel zijn, waardoor het uitkijken wordt op de weg voor gladde plekken.”

Dinsdag blijft het koud, met maxima rond 1 tot 3 graden. Dinsdagnacht wordt het nog kouder, met minima rond -3 tot -9 graden. Woensdag krijgen we min of meer hetzelfde weer als dinsdag.

“Vanaf donderdag wordt het zachter, maar komen er wel wolken opzetten. Vanaf het einde van de dag is er wat neerslag.” De temperatuur gaat omhoog naar 7 graden.

Geen witte kerst dus, want vrijdag gaat de temperatuur al naar 10 graden, maar het blijft wel droog. In het weekend is er kans op regen, omdat het zeer zacht weer blijft.