Weerman Bram Verbruggen ziet koudeprik aankomen: "Dat gaat we wel voelen"

door: STS
Bram Verbruggen
Afbeelding bron: Photonews

VRT-weerman Bram Verbruggen voorspelt nog een koudeprik. Die zou er tegen het einde van de week komen.

In het oosten was de zon dinsdag nu en dan te zien, en daar bleef het ook droog. Het westen kreeg meer bewolking en af en toe wat lichte regen. De temperaturen bereikten 10 à 11 graden.

"1 maart is de start van de weerkundige lente, en die kent een rustig begin, met weinig wind", zei Bram Verbruggen op Radio 2.

De komende nacht wordt het 1 à 2 graden in Vlaanderen. Aan de kust wordt dat 5 graden, in de Ardennen gaat het overal vriezen. "Het westen krijgt opnieuw de meeste bewolking, daar kan misschien nog een druppeltje uit vallen, maar het zal overwegend droog blijven."

Woensdag krijgen we soortgelijk weer als dinsdag. Het wordt zo'n 10 graden. "We krijgen vrij veel wolken, met misschien nog wat lichte regen voor het westen van het land. Het oosten heeft meer kans op wat zon. Vooral na de middag zouden de opklaringen daar wat breder worden."

Vanaf vrijdag gaat de wind draaien. Die zal dan vanuit het oosten waaien. "Dat gaan we wel voelen. De nachten worden dan koud, vrieskoud zelfs", aldus Verbruggen.