Weerman David Dehenauw heeft geweldig nieuws: "Op en top zomers weer"

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: VTM

Het wordt ook de komende week volop genieten van fantastisch weer. Weerman David Dehenauw vat het als volgt samen: 'Op en top zomers weer'.

Terwijl men in het zuiden van Europa af te rekenen krijgt met neerslag, blijft het bij ons droog en warm. "Er is nog altijd de dominantie van dat hogedrukgebied die ervoor zorgt dat we het in de noordelijke helft van Europa droog houden", legt David Dehenauw uit tijdens zijn weerpraatje op VTM.

"Het zuiden van Europa blijft wisselvallig met daar regelmatig een aantal regen- of onweersbuien. Vanaf dinsdag ook in centraal Europa, maar bij ons blijft het gewoon droog."

En dus kunnen we blijven genieten. "Zonnig weer de komende dagen met 24 à 25 graden in het binnenland. Maandag opnieuw flink wat zon met een matige wind, aan zee soms een tijdelijk vrij krachtige wind uit het noordoosten. Het wordt 15 graden aan de kust en tot 25 graden in het binnenland."

Tijdens de tweede helft van volgende week kan het kwik plaatselijk zelfs 30 graden bereiken. "We krijgen een stijging van de temperatuur in de tweede helft van volgende week tot 28 graden in het centrum van het land en nog een beetje warmer in de Kempen. Plaatselijk is 30 graden mogelijk."

"De wind draait iets meer naar het oosten en dus vandaar die hogere temperaturen. Aan de kust gaat het ook boven de 20 graden."