Weerman Frank Duboccage schrikt: "Ziet het er sowieso niet goed uit"

door: STS
Frank Duboccage
Afbeelding bron: Photonews

Weerman Frank Duboccage ziet zachtere lucht naar onze contreien komen. Tegelijk zal er dagelijks kans zijn op regen- of onweersbuien.

"Als we de komende zeven dagen bekijken, komt het erop neer dat we eerst een paar wisselvallige dagen zullen hebben, met regen- of onweersbuien, en temperaturen rond of net boven het langjarig gemiddelde", zei Frank Duboccage op VTM.

"Vanaf dinsdag stroomt er warmere lucht over ons land, met temperaturen van 18 tot 21 graden. Maar in de warme lucht ontstaan opnieuw gemakkelijk regen- of onweersbuien. En dus blijft het de hele periode wisselvallig."

Onweer

Zaterdag werd het 16 à 17 graden in het binnenland, en 14 graden aan de kust. "Tegen de avond kan het in de westelijke provincies tot felle regen komen, met eventueel ook onweer", voorspelt de weerman.

Vannacht wordt het in Vlaanderen 10 tot 12 graden en wordt het opnieuw droog. Zondag krijgen we 15 graden, met veel wind en hier en daar een bui. De dagen erna wordt het zachter, met kans op regen- of onweersbuien. "Voor donderdag ziet het er sowieso niet goed uit", aldus Duboccage.

Volg Redactie24 nu op Instagram