Weerman Frank Duboccage zegt waar en wanneer we sneeuw mogen verwachten

door: BVDO
winter sneeuw
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Vorige week was al te horen dat er deze week sneeuw zal vallen in Vlaanderen. Weerman Frank Duboccage zegt waar en wanneer.

De winter laat zich deze week nog even gelden in ons land. Er is winterse neerslag op komst, al is de vraag wel waar en wanneer die zal vallen.

“Niet alleen in de Hoge Venen, maar ook in de rest van de Ardennen is de kans vrij groot dat het zal sneeuwen morgen", vertelt weerman Frank Duboccage aan Het Laatste Nieuws. “In Vlaanderen is er tijdens de nacht van dinsdag op woensdag en op woensdagvoormiddag kans op winterse neerslag.”

Al is het nog uitkijken hoe het precies zit. Normaal wordt het zuiden van het land vooral getroffen door sneeuwval, maar het kan ook in Vlaanderen.

“Stel dat het neerslaggebied iets noordelijker komt en dat de eerste neerslag valt in de tweede helft van de nacht met temperaturen onder het vriespunt, dan is de kans vrij groot dat het ook bij ons in Vlaanderen zal sneeuwen. De grootste kans op sneeuw krijgen we langs de Franstalige landgrens. Langs de Nederlandse grens is de kans minder groot.”