Welk weer krijgen we na de hittegolf? David Dehenauw weet het antwoord

door: MRO
David Dehenauw
Afbeelding bron: Photonews

Maandagavond komt er een einde aan de hittegolf en de recordtemperaturen in september. David Dehenauw ziet echter nog behoorlijk mooi weer op de weerkaarten.

Volgende week start nog tropisch warm. "Maandag krijgen we nog zonnige perioden om mee te starten. Het wordt 28 à 29 graden in het centrum en mogelijk nog tot 30 graden in de Kempen", vertelt David Dehenauw in zijn weerpraatje op VTM.

"Mogelijk in de late namiddag of avond een eerste regen- of onweersbui aan de kust. De meeste onweders gaan pas morgenavond of -nacht komen en kunnen lokaal hevig zijn."

"Depressies komen dichterbij en dat gaat voor een weeromslag zorgen. Dinsdag krijgen we wisselend tot zwaarbewolkt weer met buien. De meeste onweerskansen zitten dan in de oostelijke helft van het land."

De tropische temperaturen liggen dan achter ons, maar naarmate de week vordert, loopt het kwik toch opnieuw op tot 23 à 24 graden.

"Woensdag meestal droog met zon en wolken en ook op donderdag krijgen we nog behoorlijk weer bij 21 graden. Vrijdag wordt het vrij mooi met 23 graden en ook zaterdag wordt het tot 24 graden."