Drama dreigt voor prins Laurent na zijn emotionele open brief: “Hij heeft het zelf gezocht”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Prins Laurent zal een deel van zijn dotatie moeten afstaan. De prins vindt dit niet kunnen en schreef een open brief waarin flink om zich heen sloeg.

Volgens Mario Danneels, auteur van 'Laurent, zondaar van Laken', is de prins het noorden kwijt. "Eigenlijk is het schandalig, en als het iets aantoont, is het hoe wereldvreemd hij is", meent Danneels in Het Laatste Nieuws. 

Sommigen vrezen zelfs dat als Laurent zo doorgaat, hij zijn volledige dotatie gaat verliezen. “Hij klaagt dat hij, Claire en de kinderen in tegenstelling tot andere Belgen geen sociale bescherming krijgen. Krijgen anderen 314.000 euro per jaar om maandelijks een paar keer buiten te komen? En zelfs dat doet hij amper.” 

“Trouwens: als hij zijn dotatie één jaar spaart, heeft hij een riant pensioen. De prins zegt dat andere mensen een 'nog vreselijker lot' hebben. Is zijn lot zo vreselijk, dan? Hij heeft een slechte jeugd gehad, zegt hij. Hoor je Astrid of Filip daarover? Als het zo erg was, dat hij dan psychologische hulp zoekt”, besluit Daneels.

Prins Laurent zou ook kunnen beslissen om uit de monarchie te stappen. Dan is hij weer een vrij man en kan hij zelf voor zijn centen zorgen. Al verliest de prins dan wel zijn dotatie.