Moeder uit Turnhout: “Help mij, ik kan mijn dochter toch niet laten sterven?”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto
Yelessa is 26 jaar en heeft de lymeziekte. Een ziekte die niet zo gekend is bij het grote publiek.

Na bezoeken aan verschillende artsen en professoren kreeg Yelessa van haar controle-arts te horen dat via een bloedtest de borrelia-bacterie, de veroorzaker van lymeziekte, ontdekt werd. Voor Yelessa is dat alles behalve goed nieuws.

Afweersysteem
“Eigenlijk ligt mijn hele afweersysteem plat. Dan heb ik nog geluk dat het 'maar' twee jaar geduurd heeft voor ik wist dat ik chronische lyme heb. Andere patiënten hebben tien jaar gezocht, waarvan de helft in een rolstoel”, licht Yelessa toe in Gazet van Antwerpen.

"Over tien jaar is ze dood"
Moeder Bieke Van Roel uit Turnhout ziet het met lede ogen aan. “Als we niks doen, is Yelessa er over tien jaar niet meer”, zegt Bieke met een krop in haar keel. “Ik moet mijn dochter toch niet dood laten gaan? Ik wil iedereen vertellen over chronische lyme, voor mijn dochter maar ook voor de ziekte zelf.” 

Crowdfunding
“We leven toch in een zogenaamd ontwikkelde maatschappij, waar er wel zoveel geld vrijgemaakt kan worden voor andere ziektes. Mensen met chronische lyme krijgen bijna niks terugbetaald. Daarom ben ik een crowdfunding gestart. Ik heb Yelessa gezegd dat ze onderzoeken moest laten doen, wij zien wel waar we het geld vinden.”

Storten
De moeder hoopt via crowdfundig 25.000 euro bij elkaar te krijgen. Je kan nog drie maanden lang geld storten via deze link: KLIK OP DEZE TEKST INDIEN JE GELD WIL STORTEN