Goed nieuws want vermiste Diego is terug thuis

bron: Child Focus
door: PMN
Afbeelding bron: Child Focus
Diego Cineger, een jongen met een verstandelijke beperking uit Schoten, was gisteren een tijdje vermist. Hij bleek met de trein van Schoten naar Knokke te zijn gereisd en terug.

Diego zei daar dat hij naar zee ging en dat het mocht van zijn moeder. De speurders gingen er ook ervan uit dat Diego ook effectief naar zee was vertrokken. “Wij kennen Diego als een vriendelijke jongen, erg sociaal”, aldus Christine De Wit in de Gazet van Antwerpen. “Deze ochtend viel het me op dat hij zenuwachtiger was dan anders. Hij zei dat hij gehaast was, omdat hij zijn bus moest halen om naar zee te gaan. Ik vond het een vreemd verhaal, maar dacht dat hij met een groep op daguitstap zou gaan.”

Moeder Marina vond het vreemd dat Diego niet terugkwam en ging eens kijken bij de bakker. Toen de jongen daar niet meer was, brak er pure paniek uit. “Het is verschrikkelijk om niet te weten waar hij is.” 

Geld genomen
“Hij heeft geld uit mijn portefeuille genomen en ook een spaarpot leeggemaakt. Ik vermoed dat hij zo’n 150 euro op zak heeft”, vertelt ze. De laatste tijd gedroeg haar zoon zich anders dan normaal. “Hij gehoorzaamde veel minder dan normaal en was vrij agressief voor zijn doen. Nu hebben we gemerkt dat hij zijn medicijnen al even niet meer genomen heeft.”

Maar 's avonds kwam Diego terug thuis na zijn uitstapje naar zee. De moeder laat weten dat hij niet begreep waarom iedereen zo ongerust was.