Opnieuw zat er in Brugge een hond vast in de auto in snikhete auto’s: De baasjes waren zich intussen aan het amuseren

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
Gisteren raakte bekend dat er twee honden gestorven zijn toen ze opgesloten zaten in een zeer warme wagen. Dat was in Brugge en nu is er opnieuw dergelijk nieuws.

De Brugse politie moet zondagmiddag opnieuw een hond bevrijden uit een voertuig. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De baasjes bleven even verderop restaurant te zitten en waren zich van geen kwaad bewust.

Onze diensten konden hen gelukkig contacteren. “Er is een proces-verbaal opgesteld”, bevestigt de politie. “We kunnen niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten.

GEPARKEERDE WAGEN
Het was een voorbijganger die de hond opmerkte. Het ging op een maltezer die opgesloten zat in een geparkeerde wagen in Zeebrugge. Volgens de baasjes zat het hondje een uur alleen in de wagen, toen de politie ter plaatse kwam.

“De hond kon in goede gezondheid uit de wagen gehaald worden. Toch kunnen we niet voldoende herhalen dat mensen hun huisdier niet in een wagen mogen achterlaten.” Draag met dit warme weer dus extra zorg voor je huisdieren en laat ze nooit alleen achter in een warme auto!