VTM

K3 zorgt voor ophef in de Nederlandse politiek

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het Nederlandse Tweede Kamerlid Dion Graus van de PVV van Geert Wilders heeft gisteren tijdens een commissievergadering over vliegveiligheid uitgehaald naar K3. De opmerking zorgde voor ophef.

Graus viel uit zijn rol toen hij het over 'een K3' had. Daarbij verduidelijkte dat hij daarmee de vogelwacht op Schiphol bedoelde en “niet die drie huppeldoosjes” uit de gelijknamige band. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat de opmerking als grap bedoelt was, zorgde die toch voor ophef. Commissielid Suzanne Kröger van GroenLinks eiste dat vrouwen niet worden ingezet als "huppeldoosjes".

KINDERACHTIG
“Het wordt steeds gekker hier. Als ik huppeldoosjes wil zeggen, dan zeg ik dat toch. Jullie moeten niet zo kinderachtig zijn. We leven in Nederland, niet in Noord-Korea”, reageert Graus. “Als ze tegen mij zeggen: ‘flikker op uit de Kamer, Tokkie’, dan dank ik ze altijd dat ze gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Dan zeg ik altijd: ik hoop dat het oplucht. Waar zijn we toch allemaal mee bezig?”

Daarna herpakte hij zich. "Ik heb het over de vogelwacht en niet over die drie mooie meisjes uit België", verwees Graus opnieuw naar K3.