UPDATE - Londense politie heeft Vlaming met mentale beperking die vermist raakte na anti-Trumpbetoging teruggevonden

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
De Londense politie heeft de 57-jarige Luc Blieck, een Belgische toerist, teruggevonden. Hij was sinds vorige week vrijdag vermist.

Na drie dagen zoeken is de man terecht. Hij werd gevonden in een Londens parkje, niet ver van waar hij verdween. Op het eerste gezicht lijkt hij in goede gezondheid te verkeren. De directeur van de VZW laat nog weten dat zijn begeleiders hem zijn en dat ze vandaag nog terug naar België te reizen.

CHAOS
Vorige week vrijdag kwamen hij en zijn groepje per ongeluk terecht in een stroom van anti-Trumpbetogers. Op het moment van de verdwijning had Luc een donkere polo aan met witte strepen, een lichtblauwe korte broek, een donkere zonnebril, een groene pet op het hoofd en een rugzak bij zich. Volgens de Londense politie verdween hij nabij Hyde Park.

BEETJE GELD
De man heeft ook maar een beetje geld in zijn portefeuille zitten, vernam Het Laatste Nieuws. Het doet de Londense politie vermoeden dat de man nog steeds in dezelfde kleren ergens ronddwaalt in de stad. "Hij is 57, maar heeft de geestelijke capaciteit van een kind. Hij spreekt geen Engels. Help ons alstublieft hem te vinden", vraagt de politie in een oproep op sociale media.

ANTI-TRUMPBETOGING
Luc was met met zeven andere reizigers met een beperking en de begeleidende vzw Oranje voor vijf dagen in Londen. "Vrijdag kwam onze groep rond 16 uur in de buurt van de Big Ben terecht in een anti-Trumpbetoging", zegt directeur Bert Putman. "Ineens liepen ze tussen een mensenstroom. De chaos was enorm. Zo is Luc de groep kwijtgespeeld."