UPDATE- Balans na kettingbotsing in Maldegem loopt op: Twee kindjes van 3 jaar gestorven, net als moeder en oma

bron: VTM-Nieuws/Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
Op de N49 gebeurde er dinsdagmiddag een dodelijk ongeval. Er kwamen vier mensen om het leven en er vielen verschillende gewonden.

In Adegem, deelgemeente van Maldegem, is aan het kruispunt van Celieplas een dodelijk ongeval gebeurd richting de kust. Een vrachtwagen is daar ingereden op een enkele auto's die aan het rode licht stonden. De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige man uit Lokeren, legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen. Hij werd ook van zijn vrijheid beroofd.

Het vooralarm van het medisch interventieplan werd afgekondigd. De ravage was bijzonder groot. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. 

VIER DODEN
Bij het ongeval zijn vier doden gevallen. Het gaat om een 37-jarige vrouw uit Kaprijke. Zij bestuurde het voertuig. Naast de vrouw zat haar 60-jarige moeder Assenede en op de achterbank zat ook haar 3-jarig dochtertje en haar nichtje, dat even oud was.

Op de plaats van het ongeluk is er nog steeds zware hinder. De rijbaan richting kust is momenteel afgesloten. Het verkeer vertraagd tot in Kaprijke. Het Vlaams Verkeerscentrum vraagt bestuurders om het kruispunt met de Celieplas te vermijden. Wie van Antwerpen naar de kust wil, rijdt best via de E17.