VTM

Advocate van slachtoffer hekelt Guy Van Sande: "Dit is wat hij zei, terwijl hij beter eens aan al die misbruikte kinderen zou denken"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Op 23 oktober weet Guy Van Sande of hem al dan niet een publiekelijk proces wacht. Zijn advocaten hopen alvast van niet.

Advocaat Sven Mary wil niet dat zijn cliënt Guy Van Sande een publiek proces wacht. Hij liet de acteur bekennen dat hij wel degelijk naar een chatroom van kinderporno is geweest. De advocaat stelt voor om Guy de komende vijf jaar onder strenge voorwaarden uit de gevangenis te laten. Zo mag de acteur tot eind 2023 geen contact meer hebben met minderjarigen, zou hij zich moeten laten behandelen en moet hij van de drugs zien te blijven.

Het Openbaar Ministerie en Iris Exelmans - vader van het meisje dat Guy fotografeerde in zijn badkamer - tekenen verzet aan tegen deze straf. “We hebben de indruk dat Van Sande vooral met zichzelf bezig is”, zegt de advocate aan Het Laatste Nieuws. “Hij klaagt dat de extra media-aandacht die hij als BV krijgt hem schaadt. Maar staat hij er ooit stil bij de misbruikte kinderen op de foto’s die hij bekeek en uitwisselde?”

"NET ZOALS BIJ WALTER CAPIAU"
“Ik vind het belangrijk dat mensen beseffen dat het om veel meer gaat dan om een fotootje. Dat zijn échte kinderen die misbruikt zijn geweest en misschien nog altijd worden. Er zit daar veel drama achter. Daarom willen wij dat het wel tot een proces zal komen en dat hij niet wegkomt met enkele voorwaarden. Daarvoor is het dossier te omvangrijk.”

Sven De Baere, één van de advocaten van de acteur, maakt de vergelijking met Walter Capiau. “Die feiten waren verjaard en raakten nooit tot in de rechtbank. Maar uiteindelijk kreeg ook Capiau eigenlijk levenslang. Het publiek herinnert hem vooral van die zedenfeiten. Dat zal bij Van Sande niet anders zijn.”

Guy heeft het intussen allemaal gehad. Hij hoopt dat het snel stopt. “Ik ben al genoeg gestraft”, zegt hij.