Dramatisch ongeval in Blankenberge: Bejaard koppel van de weg gemaaid met verschrikkelijke gevolgen, daders plegen vluchtmisdrijf

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vanmiddag was er een dramatisch ongeval in Blankenberge. Een bejaard koppel werd daarbij van de weg gemaaid.

Het koppel, een man van 78 en een vrouw van 76, wou de straat oversteken ter hoogte van de Vleesmarkt in Blankenberge, maar werd daar aangereden door een wagen, schrijft Het Nieuwsblad.

De twee inzittenden lieten de slachtoffers achter en vluchtten weg. Getuigen zagen alles gebeuren en verwittigden ook de hulpdiensten. Twee ziekenwagens en de MUG snelden naar de plaats van het ongeval, waar de slachtoffers de eerste zorgen toegediend kregen. Daarna werden ze naar het ziekenhuis in Brugge gebracht.

OVERLEDEN
De 78-jarige vrouw vocht een tijdje voor zijn leven, maar is uiteindelijk bezweken aan zijn verwondingen. Kort na het ongeval werden de verdachten in de naburige Maurice Devriendtlaan aangetroffen. Een man en een vrouw werden aangehouden. Eén van hen zat achter het stuur.

"Momenteel kunnen we nog niet met zekerheid zeggen wat de exacte omstandigheden zijn. Het onderzoek is nog niet afgerond", aldus Philip Denoyette, woordvoerder van de lokale politie.