Weervrouw Jill Peeters: “We mogen die orkaan echt wel dankbaar zijn”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Het weekend staat voor de deur en dat kondigt zich warm en zonnig aan. Pas vanaf zondag zal het weer veranderen.

“Als je naar het weer kijkt, zou je haast denken dat het terug zomer is”, zegt Jill aan VTM-Nieuws. “En ook vandaag krijgen we heel mooi weer. Het blijft droog met een komen en gaan van wolkenvelden. Het kan zo’n 25 graden worden in het binnenland.”

Jill verduidelijkt ook hoe het komt dat zo laat op het jaar nog zo warm kan zijn. “Dat hebben we te danken aan de orkaan Leslie. Die zit al drie weken rondjes te draaien boven de oceaan. Die orkaan komt stilletjes aan ook dichterbij, maar niet over Europa of België. Aan de voorzijde van die orkaan zit warme lucht die tot bij ons komt, vandaar dat warme weer nu. Zaterdag kan het in de Kempen zelfs 28 graden worden. We mogen die orkaan wel dankbaar zijn.”

“Het blijft mooi tot zondag. Dan komt er een koufront over ons land. Het wordt pas tegen de avond weer wat droger. Maandag krijgen we wel opnieuw de zon te zien na de regen met maxima tot 15 graden. Dat zijn ook de waarden voor de rest van volgende week. En het is ook de normale temperatuur voor deze periode van het jaar.”