De nazomer is definitief gedaan volgende week: “Het wordt niet alleen grijs en kouder, maar ook dit komt er nog eens bij”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Dit weekend kunnen we nog een laatste keer genieten van de nazomer. Daarna wordt het echt wel herfst.

“Het was vanmorgen nog erg koud”, merkt weerman Frank Duboccage op bij VTM-Nieuws. “Hier en daar was er ook een enkele mistbank. De zon kwam er in Vlaanderen al snel door. We krijgen vandaag maxima van 17 graden.”

“We krijgen ongeveer een zelfde weerbeeld op zondag”, gaat de weerman verder. “We zullen opnieuw een koude start van de dag kennen. Het komt uiteindelijk wel goed met zo’n 17 graden als resultaat met veel zon.”

VOLGENDE WEEK
“Maandag gaat weer veranderen. We starten de dag grijs met lichte regen. In de namiddag trekt die bewolking weg en krijgen we de zon te zien. De temperaturen gaan er wel op achteruit.”

“Dinsdag en woensdag ziet er niet fraai uit. Dan blijft het allicht de hele dag grijs. Op beide dagen zal er ook een koude wind staan. De temperaturen bedragen telkens tussen de 12 en 14 graden, maar het gaat kouder aanvoelen. Dat komt door de wind die er dan is. Dat blijft zo zeker nog tot vrijdag. Het kan soms echt stevig gaan waaien.”