“Dit weer staat ons land komende winter te verwachten”

bron: MetoVista
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Komende week krijgen we te maken met een winterprik. De temperatuur daalt sterk en woensdag zou er in het hele land smeltende sneeuw kunnen vallen.

Zijn we nu op weg naar een strenge winter? Als we het Europese weermodel mogen geloven zal dit zeker het geval zijn. Er zou ijskoude lucht vanuit Rusland naar ons land komen.

De weermodellen zijn het overigens niet eens. Een Amerikaans weermodel voorspelt op zijn beurt een zachte, natte en stormachtige winter, zo staat te lezen bij Meteovista. Vanaf februari zou het al gedaan zijn met het winterweer. Veel sneeuw gaan we volgens dit weermodel dus niet krijgen deze winter.

En ook het Britse weermodel voorspelt een zachte winter. Vanwege de westelijke winden krijgt ons land een normale hoeveelheid neerslag te verwerken. Als de verwachting van het Franse klimaatmodel uitkomt verloopt de winter volstrekt normaal. Er zijn zachte periodes, maar ook momenten met kou. Het kan sneeuwen, maar ook stormen. De temperatuur komt gemiddeld gezien op normale waarden uit.

Tags winter