Ingeborg heeft nog altijd heel moeilijk: “Drie dagen zeiden de dokters, het werd één uur”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een half jaar geleden overleed Ingeborg haar moeder op 84-jarige leeftijd. Het zal een vreemde kerst worden voor de zangeres.

Om haar moeder te eren organiseerde Ingeborg enkele kerstconcerten onder de naam ‘De mooiste tijd van het jaar is nu’. “Moeke zat altijd op de eerste rij tijdens mijn kerstconcerten. Het zal vreemd zijn om haar er nu niet meer te zien”, luidt het bij Ingeborg in TV-Story.

“Al kwam haar overlijden niet echt als een verrassing. Haar lichaam was op: een hersenbloeding: op haar vijftigste, een hartaanval rond haar zestigste, diabetes, twee zware heupbreuken… Moeke had ook vasculaire dementie, maar dat ging gelukkig heel traag. Ze had nog veel heldere momenten.” 

“Uiteindelijk belandde ze met een longontsteking in de kliniek.
Ze huilde van de pijn. Het was een moeilijke afweging: pijn lijden of pijnstillers geven waardoor ze niet helder meer kon denken. Wat is het meest liefdevolle? Je wil niet dat je allerliefste moeder moet afzien. Toen ze met de palliatieve zorgen begonnen, gaven de dokters haar nog drie dagen, maar na een uur was ze al weg. En toen ging het kaarsje uit…”

Tags ingeborg