Frank Duboccage: "Dan kan het ook in Vlaanderen gaan sneeuwen"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
We kregen vandaag geregeld de zon te zien. Al was het wel koud buiten.

"Het was vandaag een koude dag", merkt weerman Frank Duboccage op bij VTM-Nieuws. "Het voordeel is wel dat we de zon te zien kregen. In de Ardennen bleef de temperatuur een hele dag onder het vriespunt. In de loop van de nacht kan het nevelig worden. Het wordt -4 graden in het binnenland."

"Morgen krijgen we opnieuw een zonnige dag. Al zou het wel kunnen dat op veel plaatsen de plaatselijke bewolking pas in de namiddag wegtrekt. Het wordt niet warmer dan 1 graad."

"Zaterdag draait de wind naar het zuiden en komt er een storing wat dichterbij. Het blijft wel droog overdag, maar het zal een koude dag zijn van 2 graden. Door de stevige wind zal het kouder aanvoelen."

"Daarna gaat het weer veranderen. In de nacht van de zaterdag op zondag trekt er een storing door het land. Het zou dan zelfs even kunnen gaan sneeuwen, zelfs in Vlaanderen. Daarna verandert die sneeuw dan in regen. Zondag blijft het overdag zo goed als droog. Dat is ook zo voor het begin van volgende week. De temperaturen stijgen ook weer tot zo'n 8 graden."