Sabine Hagedoren maakt zich bedenking: “Kijk eens naar die temperaturen, het wordt warm voor de tijd van het jaar”

bron: Radio 2
door: PMN
Afbeelding bron: VRT
De koude is voorbij. Dat is het goede nieuws. Weervrouw Sabine Hagedoren heeft ook minder goed nieuws te melden.

“Het was vanochtend echt opletten geblazen”, merkt Sabine Hagedoren op bij Radio 2. “Ik was zelf ook verblind geweest door de laagstaande zon. Dat was wel gevaarlijk, hoor.”

“Eerst waren er opklaringen in het westen en later ook naar het oosten. In de Ardennen bleef het een hele dag mistig. Het werd zo’n 9 graden in het binnenland. Vanavond zijn er er nog meer brede opklaringen. In het tweede deel van de nacht komt er vochtige lucht ons land binnen, behalve in de Kempen. Daar blijven er nog wel opklaringen. Het wordt zo’n 5 graden.”

“Morgen is er het ochtendgrijs en daarna klaart het weer op. Er komt wel een storing dichterbij, maar die zal ons land pas dinsdagnacht bereiken. Die gaat gepaard met regen en buien. We zijn dan vertrokken voor een periode met regen of buien.”

REST VAN DE WEEK
“Woensdag is er eerst nog regen in het oosten van het land, maar ook daar zal het droger worden in de loop van de dag. Dat is ook zo voor donderdag. We krijgen dan temperaturen van zo’n 9 graden.”

“En in het weekend wordt het nog warmer. Dan kan de temperaturen zelfs oplopen tot 11 graden. Er is ook ‘s nachts geen vrieskou. Het winterse is er niet meer bij. Het nadeel is dat de buien nooit ver weg zijn, dus een paraplu is zeker geen overbodige luxe.”