Frank Duboccage ziet wat bewegen op de weerkaarten: “Vanaf kerstdag krijgen we een weersverandering”

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Op sommige plaatsen kregen we vanmorgen zelfs de zon te zien. Maar blijft dat zo ook voor de rest van de dag?

“Het zijn de kortste dagen van het jaar”, merkt weerman Frank Duboccage op bij VTM-Nieuws. “Gisteren is ook de astronomische winter begonnen. Bij ons is het eerder herfst dan winter.”

“Vanmorgen waren er op enkele plaatsen nog buien, maar vooral in de namiddag zal het op veel plaatsen droog blijven. In het oosten blijft het wisselvallig. We krijgen zo’n 11 graden. Het wordt vandaag de beste dag van het weekend.”

“Morgen gaat het een hele dag regenen. Het is niet zo dat het in de loop van de dag beter weer zal worden. Dat zal maandag wel het geval zijn. Er komen dan opklaringen vanuit Nederland. Het wordt zo’n 8 graden."

“Vanaf kerstdag wordt het relatief rustig. Er kan zich ook wel nevel en mist vormen. Het is maar de vraag of die opgeruimd zal raken? In het beste geval krijgen we die dagen een beetje zon. De temperatuur schommelt die dagen in de buurt van 6 graden.  Dat is meteen het enige minpunt, dat het wat frisser wordt. Zo wordt het alvast een mooie eerste week van de kerstvakantie.”