Gunther Levi eerlijk: "Ja, ik heb ervoor gezorgd dat ze bij Familie aan de slag kan"

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Medialaan
Gunther Levi (42) speelt al 20 jaar de rol van Peter in Familie. Gunther is intussen een echte Van den Bossche geworden.

Destijds hield Gunther ook zijn oudere zus Cindu (43) aan een baan bij Familie. "Toen ik hoorde dat ze iemand zochten voor de rekwisieten, heb ik tegen mijn bazen gezegd: ‘Mijn zus zou dat leuk vinden.’ Ik heb een goed woordje gedaan, ja. Maar ze hebben haar niet aangenomen omdat ik hier werk. Als ze haar job niet goed deed, denk ik niet dat ze hier nog zou zitten", legt Gunther uit in TV-Story.

Cindy legt uit wat ze precies doet. "Ik kleed het decor aan, houd in het oog dat alle stukken op de juiste plaats staan en zorg dat de acteurs hun materiaal hebben. Denk maar aan een laptop, gsm, eten… "

"Van alle jobs hier is rekwisiteur een van de zwaarste. Zij moeten voor een draaidag alles klaarzetten en nadien nog alles opruimen", gaat Gunther verder. "Rekwisiteurs verzetten het meeste werk, acteurs het minste (lacht)."

"Maar het is handig dat Cindy dat doet. Soms vraag ik haar om een boekje van Artfashion (het bedrijf van Gunther en zijn vrouw Charlotte dat kledingcollecties verkoopt aan winkels, red.) in het decor te leggen (lacht)."