“Het zou helemaal anders zijn voor koning Albert mocht koningin Paola er niet meer geweest zijn”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Albert II (84) weigert om een DNA-staal af te staan. Op die manier zou Delphine Boël (50) kunnen bewijzen dat ze zijn dochter is.

De vorst heeft nog tot eind januari om zijn DNA af te staan. “Als hij weigert, zal de rechtbank vermoeden dat hij iets te verbergen heeft”, legt professor familierecht Gerd Verschelden uit in Dag Allemaal.

“Maar je kan Albert nooit dwingen om dat te doen. Puur fysiek is zo’n test allesbehalve ingrijpend - met een wattenstaafje schraapt de deskundige in je mond over het wangslijmvlies, meer niet. Toch is het een schending van iemands fysieke integriteit en dat mag niet gebeuren onder dwang.”

“Het paleis probeert de zaak zo lang mogelijk te rekken”, vermoedt Gerd Verschelden. “Zodat het pas tot een uitspraak komt als Albert overleden is. Maar zelfs na zijn dood zal hij finaal aangewezen worden als de echte vader van Delphine.”

”Ach, we zouden een heel ander verhaal krijgen mocht koningin Paola er niet meer zijn. Er moeten indertijd afspraken gemaakt zijn tussen hen om die affaire met Sybille de Selys Longchamps (Delphines moeder, nvdr) en de geboorte van een buitenechtelijke dochter toe te dekken. Koning Albert kan, wil of mag daar blijkbaar niet op terugkomen. Dat keert zich nu tegen hem.’