Christoff in allerijl naar spoed gebracht en geopereerd

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Christoff De Bolle (42) is niet goed aan het jaar begonnen. De zanger moest deze week een operatie ondergaan aan een lekkende hartklep.

Christoff werd dinsdag met spoed geopereerd. De zanger had een lekkende hartklep. "Ik voelde me al een tijdje extreem moe, maar ik dacht dat dat door mijn drukke agenda kwam", vertelt hij vanop zijn ziekbed aan Het Laatste Nieuws. "We hebben een bijzonder druk jaar achter de rug met KLUBBB3 (het trio dat hij vormt met Nederlander Jan Smit en Duitser Florian Silbereisen, red.), en ik heb samen met mijn zus Lindsay een hele reeks uitverkochte kerstconcerten gegeven in december. Maar toen ik na de feestdagen ging sporten, werd ik plots onwel. Ze hebben me meteen naar de spoed gebracht."

"Ik ben goed bevriend met cardioloog Pedro Brugada en toen die mijn dossier ingekeken had, sloeg hij meteen alarm. Ik had een lekkende hartklep en het was ernstig, zei hij. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden. (geëmotioneerd)"

"Het is niet even een operatie aan je knie, of je appendix die eruit moet. Ze gingen mijn hart stilleggen en overschakelen op een machine! Natuurlijk denk je dan aan de dood en aan de geliefden die je zou moeten achterlaten. Gelukkig had ik veel steun aan mijn verloofde Ritchie, en aan mijn geloof. Ik wist ook wel dat ik in goede handen was bij een wereldbefaamd team met heel veel ervaring."

"Het is een hele opluchting dat het achter de rug is. De eerste dagen waren nog zwaar, maar de dokters hebben mij verzekerd dat ik mij binnenkort fitter dan ooit ga voelen. De extreme vermoeidheid en de duizelingen zouden dan definitief verleden tijd moeten zijn."

"Ik kijk ernaar uit om me weer voor honderd procent te kunnen geven voor de fans. Ik wil trouwens heel graag dokter Brugada, het team van dokter Vanermen en het verplegend personeel van het UZ Brussel bedanken voor de goeie zorgen."

Tags christoff