VTM

Dochter Bo Van Spilbeeck vreest het ergste na transitie van haar vader

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Instagram
Het is een goed jaar geleden dat we plotseling op VTM-Nieuws hoorden dat journalist Boudewijn Van Spilbeeck binnenkort Bo Van Spilbeeck zal worden. Ze werd een voorbeeld voor veel transgenders in ons land.

Deze week ligt ook Bo Van Spilbeeck haar boek ‘Eindelijk Vrouw’ in de boekenhandel. “De aanblik van die verzameling mannenkleren geeft me ondanks alles toch een gevoel van heimwee”, citeert Dag Allemaal Bo in haar boek. 

“Ik besef dat ik ze nooit meer zal dragen. Ze zaten om mijn lijf als een soort laag om te voldoen aan het beeld van een man. En die laag is van me af gevallen. Ik heb niet de behoefte om mijn leven als man te ontkennen.”

Bo Van Spilbeeck heeft met Michèle ook een dochter. Zij vreesde het ergste na de transitie van haar vader. ‘‘Ik hoop dat jullie niet uit elkaar zullen gaan’, zegt Michèle. “Ze gaat ervanuit dat ons huwelijk niet zal standhouden. Ik besluit iets heel belangrijks voor mezelf. Ik moet er alles aan doen om mijn vrouw Marianne niet te verliezen’ vergeten”, besluit Bo.