‘Koning Filip en koningin Mathilde waken daar streng over bij prinses Elisabeth’

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Koning Filip en koningin Mathilde waken streng over hun dochter Elisabeth. Op een dag zal zij immers de fakkel van haar vader op de troon moeten overnemen.

Koning Filip zal zijn dochter bijzonder goed voorbereiden op het koningschap. Maar tot dan is voor het vorstenpaar de absolute prioriteit dat Elisabeth een zo normaal mogelijk leven kan leiden als tiener. Ze zal dan ook vaak in het buitenland vertoeven om haar zo weg te houden van de pers.

Koning Filip besloot ook om prinses Elisabeth voorlopig geen dotatie toe te kennen. ‘Naast de ouderlijke bekommernissen over Elisabeths vrijheid spelen immers nog andere belangen mee’, staat te lezen in TV-Story. 
(lees verder onder de foto)

‘Het hof beseft dat de dotatie van de prinses politiek delicaat ligt, en tijdens de komende regeringsonderhandelingen eind volgende maand mogelijk door N-VA op tafel kan worden gelegd. Laken is eveneens gevoelig voor wat er onder de Belgen leeft.’

‘De koning en koningin lezen minutieus wat over hun familie verschijnt in de media en ze begrijpen dat financiële pijnpunten en vorstelijke weelde in deze tijden moeilijk liggen bij hun volk. En Elisabeth? Die kan intussen vrij anoniem en weg van pers en protocol volwassen worden – zonder het onderwerp van verhitte kritiek te zijn…'