Makers van musical ‘40-45’ grijpen regelmatig noodgedwongen toe: “Om verder te kunnen blijven spelen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: YouTube
De spektakelmusical ‘40-45’ blijft maar doorgaan op zijn elan. Sinds de première van 7 oktober vorig jaar tot op vandaag zijn er al meer dan 600.000 kaartjes verkocht. En daar komen er nog elke dag bij.

De voorstellingen werden intussen verlengd tot 17 mei 2020. “We waren voorbereid op de interesse”, zegt Jan Pieter Boodts van Studio 100 in Het Nieuwsblad. “Van in het begin kozen we ervoor om te werken met twee roterende ensembles (de zogenoemde blauwe en groene cast).” 

“Op die manier kan de werkdruk verdeeld worden. Maar dat we zó vaak zouden verlengen, hadden ook wij niet verwacht. We zijn trots op die interesse. Maar het wordt stilaan puzzelen. We moeten geregeld op zoek naar extra krachten, zodat we kunnen blijven doorspelen.”

Zo werd Bert Coosemans uit ‘Lili en Marleen’ nog toegevoegd. "Onze acteurs zijn stuk voor stuk grote namen”, zegt Jan Pieter. “Dan moet je rekening houden met verschillende agenda's en opdrachten van buitenaf. Maar daar spelen we dus op in. Onze vervangers zijn ook kleppers, en krijgen genoeg tijd om hun rol voor te bereiden zodat er geen verschil in kwaliteit is."