Pijnlijke conclusie na dood van Paul Severs: “Hij is in Vlaanderen miskend geweest”

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Paul Severs wordt aanstaande dinsdag begraven in Halle. Iedereen is welkom op de uitvaartplechtigheid.

John Terra zag Paul Severs nog enkele maanden voor zijn dood. Ze hebben toen samen nog uren gelachen en gepraat. John Terra heeft veel respect voor de overleden zanger.

“Paul was heel goedlachs. Een eerlijke man ook, zonder kapsones. Er zijn nochtans weinig Vlaamse zangers die kunnen zeggen dat één van hun liedjes de soundtrack van een film hebben gehaald. ‘Geen wonder dat ik ween’ zat in de film ‘Firmin’. ‘Little Darling’ was de begintune van de serie ‘Clan’. En Crazy Horse heeft van de Franse versie van ‘Ik ben verliefd op jou’ meer dan een miljoen exemplaren verkocht!’”

John Terra vindt dat Vlaanderen Paul Severs nooit naar waarde geschat heeft. “Paul was niet zomaar ‘een zangertje’. Voor mij was hij de Vlaamse Cliff Richard. Toch werd hij miskend, ook als componist. Maar hij was de eerste Vlaamse zanger die in de schaduw van Will Tura mocht staan.” 

“Hij heeft de weg vrijgemaakt voor de nieuwe generatie zangers zoals Willy Sommers en mezelf. Hij droeg ook iedereen een warm hart toe. Telkens als ik hem zag, had hij een kamerbrede glimlach op zijn gezicht. En altijd enthousiast, hij was net een batterij die nooit leegliep."