Geniet nog van het laatste zomerweer: In het weekend wordt het terug herfst

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Het is al een schitterend paasweekend geweest en ook vandaag krijgen we een schitterende dag. Maar daarna wordt het weer elke dag wat minder goed.

Het wordt een zonovergoten paasmaandag. In de loop van de dag kunnen er wat stapelwolken verschijnen, maar het blijft droog. Temperaturen stijgen naar zo'n 18 graden in de Ardennen en een 24 graden in het binnenland.

Ook morgen krijgen we nog een zonnige dag. Het wordt dan wel een beetje frisser met 22 graden. Vanaf woensdag neemt de kans op een onweersbui toe. De maxima liggen tussen 20 en 22 graden in het centrum. 

Donderdag krijgen we erg wisselvallig weer met buien en opklaringen. De meest intense neerslag zal allicht vallen in het oosten van het land. Het wordt weer wat frisser met maxima die nog maar 16 graden halen. Vrijdag krijgen we een zelfde weer.

Komend weekend wordt het erg herfstweer. Het wordt zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Er staat ook een stevige wind vanuit het westen. De temperatuur daalt verder weg en het wordt niet warmeer meer dan 12 graden.

Tags kmi