Vandaag kans op onweer en krachtige rukwinden: Vanaf dan opnieuw zonnig en normale waarden voor de tijd van het jaar

bron: KMI/Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Foter
Het wordt vandaag op weergebied een dag om snel te vergeten. Er is kans op onweer en rukwinden.

Donderdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en krijgen we perioden met regen en buien. Ook een plaatselijk onweer is niet uitgesloten. De temperaturen schommelen tussen de 12 en 18 graden. De wind waait krachtig tot 65 kilometer per uur of meer. Dat zal vooral zo zijn tijdens een onweersbui.

Vrijdag wordt het opnieuw wat droger, met opklaringen in alle regio's. Vervolgens wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met stijgende kans op buien, vooral in de buurt van de Franse grens. We halen dan maximum 18 graden. Tijdens het weekend trekken storingen over ons land met regen en wind. Het wordt niet warmer meer dan 13 graden, wat te weinig is voor deze periode van het jaar.

Maar het weer gaat zich herstellen. Het KMI weet dat vanaf dinsdag de regen opnieuw verdwijnt en we weer vertrokken zijn voor een droge periode met zon. Volgens de recentste voorspellingen blijft het dan zeker een week droog. "Continentale lucht uit het noorden tot het noordoosten zou zorgen voor droger en zonniger weer. De temperaturen stijgen tot rond 16-17 graden, wat normale waarden zijn voor deze tijd van het jaar", luidt het bij het KMI.

Tags kmi