Wendy Van Wanten maakt zich opmerkelijke bedenking: “Dit stemt toch wel tot nadenken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Voor Wendy Van Wanten breekt er een echt feestjaar aan. Op 6 februari 2020 is het 60 jaar geleden dat Iris Vandenkerckhove in Oostende geboren werd.

De zangeres is ondertussen beter bekend als Wendy Van Wanten. In 2020 viert de zangeres 30 jaar Iris en 30 jaar Wendy. “Ik had nooit gedacht dat Wendy van Wanten 30 jaar zou blijven duren”, blikt de geboren Oostendse terug in Het Laatste Nieuws. 

“Het was als 4-jarige al mijn droom om te mogen zingen. Ik zong vroeger al in een koor in Oostende en daar heb ik veel discipline geleerd. In 1986 ben ik dan begonnen als Iris. Ik was al model, maar ik wou graag zingen. Zo mocht ik onder meer het voorprogramma doen van Gilbert Becaud”, blikt ze terug. 

Wendy Van Wanten wordt 60 jaar. “Dat wil echter niet zeggen dat ik zal stoppen. 60 is het nieuwe 40. Het stemt wel tot nadenken en daardoor krijg je ook ideeën. Ik wil vrouwen motiveren om te blijven doorgaan. Ik heb nog heel wat plannen. Het wordt eerst een druk feestjaar en daarna zien we wel. Ik zal zien wat de natuur nog met mij uitspookt, maar ik heb alvast nog genoeg creativiteit en inzet om er iets mooi van te maken."