Francken pleit voor zware maatregelen tegen amokmakers in zwembaden: "Vaak jongeren van Marokkaanse origine"

bron: VTM
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De voorbije weken kregen we al te vaak nieuwsberichten over jongeren die voor overlast zorgen in publieke zwembaden. Theo Francken (N-VA) zou de grove middelen inzetten om het probleem aan te pakken en benadrukt dat het vaak over dezelfde jongeren gaat.

"Ik zou drugshonden en agenten in burger inzetten. Ik zou er ook voor zorgen dat die jongeren onderschept worden onderweg naar de zwembaden, zowel op de trein door de spoorwegpolitie als op de snelwegen door de snelwegpolitie", aldus Theo Francken.

"Ik zou er ook voor zorgen dat er identiteitscontrole komt en een zwarte lijst. Als je je misdraagt, kan je niet komen."

"Het gaat ook altijd over dezelfde jongeren. Er wordt dan gezegd dat het Vlaamse jongeren zijn, maar ik wil daar wel over discussiëren. Vaak gaat het over Brusselse jongeren van allochtone origine, zeer vaak Marokkaanse origine."

"Er zijn heel veel Marokkaanse jongeren die zich goed gedragen, maar er is wel een harde kern die zich misdraagt en dan vraag ik me altijd af: 'Waar zijn die vaders en die moeders om die jongeren eens goed bij hun oren te trekken?'", aldus Francken bij VTM Nieuws.