Prins Laurent heeft zich misdragen op de nationale feestdag: “Hij draaide zich om en stapte mokkend weg”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Prins Laurent was gisteren, op onze nationale feestdag, aanwezig tijdens het militair défilé in Brussel. Maar hij maakte het wel heel duidelijk dat het hem allemaal niet veel interesseerde.

Al van zodra hij arriveerde, was het duidelijk dat Laurent niet veel zij had in het feestgedruis. Hij hield zich afzijdig en mengde zich niet in het aangename gesprek tussen Claire en schoonbroer Lorenz. Ook toen dokter Cathérine le Clément, die verschillende leden van de koninklijke familie als patiënt heeft, het gezelschap kwam begroeten, bleef hij ostentatief zitten.

Hij had duidelijk niet veel zin om uit zijn stoel recht te komen. Bij de start van de militaire parade stond Laurent pas recht toen de Brabançonne al een hele tijd bezig was. Het viel op dat hij op verschillende momenten steeds als laatste rechtstond en als eerste ging zitten. Hij had een sabel bij, waarmee hij geregeld tegen het been van Claire tikte om haar aandacht te trekken. Wanneer iedereen zijn appreciatie voor de militairen toonde, kon er bij hem geen applaus vanaf.

Nadat het defilé was afgelopen, weigerde Laurent afscheid te nemen van aanwezige politici. Voorzitters Patrick Dewael (Open VLD) van de Kamer en Sabine Laruelle (MR) van de Senaat kregen nog snel een handje. Bij premier Charles Michel (MR) die als volgende in het rijtje stond, draaide Laurent zich om en liep hij mokkend richting het paleis. Claire en de rest van de koninklijke familie schudde het rijtje politici met verder nog ministers Didier Reynders en Pieter De Crem gewoon de hand.

Laurent werd in het verleden al geregeld op de vingers getikt door het parlement omwille van dubieuze contacten en zakendeals. Nadat hij zonder hun toestemming een receptie van het Chinese leger had bijgewoond, besliste de regering-Michel dat zijn dotatie één jaar ingeperkt werd met 38.000 euro.