Assita Kanko verontwaardigd na opmerkelijke videobeelden: "Ze wordt vernederd"

door: STS
Assita Kanko
Afbeelding bron: Photonews

Europees Parlementslid Assita Kanko (N-VA) heeft verontwaardigd gereageerd op beelden waarop te zien is hoe Charles Michel wél een stoel aangeboden krijgt van de Turkse president Erdogan, maar Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, niét.

Er stonden slechts twee stoelen klaar, waarvan Erdogan er eentje gebruikte en Charles Michel, de voorzitter van de Europese Raad, de andere inpalmde. Het zorgde voor een ongemakkelijk moment voor von der Leyen, die uiteindelijk maar op een sofa plaatsnam.

De beelden zorgen voor verontwaardiging, onder meer bij Assita Kanko. "Als vrouw, moeder van een meisje, politica en Europeaan ben ik erg gechoqueerd om deze beelden van de EU-leiders in Turkije te zien", schreef ze op sociale media.

"Als voorzitter van de Commissie kreeg Ursula von der Leyen geen stoel aangeboden. Dit breekt mijn hart echt en gaat in tegen alles waar ik voor sta. Moeten vrouwen aan de haard ? En waarom ging Michel zitten? Waarom kon hij niet naar zijn plaats gaan, zich draaien, kijken naar von der Leyen en solidair zijn? Niet alleen von der Leyen, maar ook de EU werd hier vernederd. Ik neem dit niet."