Vechtpartij onder jongeren ontaardt volledig in centrum Mechelen: “Minstens één schot gelost”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: visit.mechelen
Maandagavond is in het centrum van Mechelen een discussie volledig ontaardt. “Daarbij werd minstens een schot gelost”, bevestigt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

De Lange Nieuwstraat in Mechelen werd maandagavond opgeschrikt door enkele luide knallen. “Het waren duidelijk geweerschoten”, getuigt een buurtbewoonster. “Toen ik ging kijken zag ik heel veel jongeren weglopen.” Er waren naar schatting een dertigtal jongeren samengetroept op een afgesloten parking. “Ze kwamen langs alle kanten aangewandeld. Je voelde een gespannen sfeer. Niet veel later hoorde ik lawaai. Ze waren duidelijk aan het discussiëren over hoe ze ‘iets’ gingen oplossen”, vertelt een andere buurtbewoner.

Er kwamen steeds meer jongeren aangewandeld en de discussie ontaardde in geduw en trekwerk. Toen er een voertuig kwam aangereden, escaleerde de situatie volledig. “Twee inzittenden stapten uit en hadden elk een wapen getrokken”, zegt een getuige. “Niet veel later hoorde ik twee knallen en zag ik iedereen wegvluchten. Sommigen met de wagen, anderen te voet. Nog voor de politie er was, was iedereen al verdwenen.”

Het gerecht in Mechelen is een onderzoek opgestart voor een poging tot doodslag. Volgens buurtbewoners raakte er ook een persoon gewond aan het hand, maar de politie trof niemand aan. Het onderzoek is volop bezig. Er worden onder andere camerabeelden geanalyseerd. Er werden nog geen arrestaties uitgevoerd.

Tags mechelen