Onderhandelaar Vlaams Belang waarschuwt Bart De Wever: “Dat is een heel grote vergissing”

bron: Ter Zake/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever zit deze week opnieuw samen met Vlaams Belang. Er zijn sterke geruchten dat dit wel eens een afscheidsgesprek kan worden voor de partij van Tom Van Grieken.

Chris Janssens is onderhandelaar van Vlaams Belang. “We hebben een nieuwe uitnodiging gekregen”, bevestigt Janssens aan Ter Zake. “Een agenda kregen we niet, maar als ik mij baseer op de voorgaande gesprekken, zal het vooral over inhoud gaan. Alle gesprekken verlopen op een constructieve manier.”

Janssens denkt dat Vlaams Belang nog steeds deel kan uitmaken van een nieuwe Vlaamse regering. “Op dit moment is er geen enkele indicatie voor dat de N-VA de gesprekken wil stopzetten. Dat zou een grote vergissing zijn. Ten eerste heeft de formateur altijd gezegd, we gaan de wil van de kiezer respecteren.” 

“Ik wil niet geloven dat De Wever een toneeltje heeft opgevoerd de voorbije twee maanden voor zijn achterban om dan te zeggen, we gaan verder met de traditionele partijen, de verliezers van de verkiezingen. Ga dat maar eens uitleggen bij uw achterban.”

“Uit de gesprekken blijkt dat er meer overéénkomsten tussen N-VA en Vlaams Belang, dan tussen N-VA en eender welke andere partij. CD&V en Open VLD gaan wel eens moeten kiezen tussen een rechts of links beleid.”