Sp.a-voorzitter heeft belangrijk besluit genomen over onderhandelingen met Bart De Wever: "Totaal ongeloofwaardig"

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
John Crombez (Sp.a) mag met Bart De Wever (N-VA) gaan onderhandelen over een deelname aan de Vlaamse regering. Crombez kreeg daar de goedkeuring voor van een meerderheid van de SP.A-mandatarissen.

John Crombez mag dus gaan praten met de Bart De Wever over een eventuele regeringsdeelname, terwijl sp.a wel zwaar verloren heeft tijdens de verkiezingen van 26 mei. "Je voelt toch dat er zeker rond Crombez goesting is om mee te doen",  stelt Bart Eeckhout van De Morgen vast in Ter Zake. "Crombez zei na de verkiezingen "we doen niet mee", maar het is duidelijk dat die positie nu is veranderd."

Politiek journalist Rik Van Caluwaert heeft zijn bedenkingen bij deze beslissing. "De partij is al lang verdeeld en dat wordt nu zichtbaar", zegt hij. "Er is tegenstand tegen Crombez, die de verkiezingen zwaar verloren heeft. Zijn gezag is weg om die regeringsonderhandelingen met Bart De Wever (N-VA) op een geloofwaardige manier te voeren."

" Bart De Wever kan niet blijven wachten", gaat Van Cauwelaert verder. "Hij is veel te lang in gesprek geweest met Vlaams Belang. Hij heeft tijd tot september, want dan treedt het nieuwe parlement aan. Het zou me verbazen als hij het langer zou laten aanslepen, want ook zijn geloofwaardigheid staat op het spel."