Grote zorgen om Belg wiens toestand kritiek is na aanval in Panama: “Verlos ons uit deze nachtmerrie”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het gaat niet goed met één van onze landgenoten in het buitenland. Didier Spautz ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Panama.

“Die werknemer viel hem aan en wurgde hem, tot Didier bewusteloos neerviel”, vertelt schoonzus Lola Lavaud aan Het Belang van Limburg. “De schade was groot: meer dan de helft van z’n hersenen kreeg een tijd geen zuurstof. Nadien had hij enorm veel pijn in z’n arm en hoofd, was zijn zicht in één oog beperkt tot 80 procent en had hij evenwichtsproblemen. Toch zette het lokale ziekenhuis hem terug op straat, met de melding dat hij oké was.” 

Maar de dag nadien werd het alleen maar erger. “Didier stortte in en kon niet meer bewegen. Met behulp van de buren werd hij opnieuw naar het ziekenhuis gebracht. Die dag nog zou Didier een CAT-scan moeten krijgen, maar het ziekenhuispersoneel kwam met de mededeling dat de machine stuk was. Pas negen uur later kon de CAT-scan uitgevoerd worden. Daaruit is gebleken dat Didier in kritieke toestand was en hij daar niet behandeld kon worden.
(Lees verder onder de foto)

België
De man moet nu zo snel mogelijk terug overgebracht worden naar ons land, alleen kost dat heel veel geld. “De ziekenhuisrekeningen lopen nu al op tot 60.000 euro en het overvliegen zou 15.000 euro kosten”, luidt het nog bij Lola. De familie heeft daarom een crowdfunding opgestart.

Intussen gaat het niet goed met Didier. Hij is nu naar een privé-ziekenhuis gebracht waar de arts een MRI uitvoerde. “Didiers linkerarm en -been zijn verlamd en op de MRI zijn problemen in de aorta te zien. Hij heeft ook slikproblemen. Sinds de aanval heeft hij niet gegeten of gedronken. Hij moet ook aldoor hoesten, waardoor hij amper kan slapen. Help ons verlossen uit deze nachtmerrie”, besluit Lola.