Hans Bonte (SP.A) niet te spreken over Bart De Wever: “Ik vind het allemaal heel pijnlijk om zien”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
SP.A gaat met formateur Bart De Wever (N-VA) spreken over de Vlaamse regeringsvorming. Het is dus niet langer uitgesloten dat de socialisten deel uitmaken van die nieuwe Vlaamse regeringsvorming.

Dat is best wel opvallend want SP.A haalde tijdens de recentste verkiezingen maar 10,4 procent. Dat is 3,6 procent minder dan tijdens de vorige verkiezingen. 

"De uitslag is wat hij is: men heeft rechts en extreemrechts gestemd en de SP.A is afgestraft. Het komt aan Bart De Wever toe om een initiatief te nemen en niet langer de Vlaamse politiek te verlammen met allerlei politiek-strategische spelletjes”, is Hans Bonte duidelijk bij VRTNWS.
(Lees verder onder de foto)

Pijnlijk
Bonte ziet het niet goed aflopen als SP.A zou deelnemen aan de Vlaamse regering. "Als SP.A in een regering zou sukkelen kan het niet anders dan dat wij het vijfde wiel van de wagen zijn. Wij zullen nooit onze stempel kunnen drukken. Ik denk dat we dan bij de volgende verkiezingen afgestraft zullen worden. We zullen nooit in een positie kunnen geraken waarbij wij dominant ons programma zullen kunnen uitvoeren."

Al vindt Bonte wel dat SP.A moet luisteren naar wat formateur Bart De Wever te zeggen heeft. "Die moet nu een duidelijke keuze maken. Die ligt voor de hand, de kiezer heeft dat bepaald. Het is pijnlijk om te zien dat Bart De Wever die keuze sinds 26 mei nog altijd niet gemaakt heeft."