Vlaams Belang zet De Wever onder druk na overleg van gisteren: Dit is hun duidelijke boodschap

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken blijft er bij Bart De Wever (N-VA) op aandringen dat beide partijen samen in de nieuwe Vlaamse regering moeten zitten. Dat laat hij na afloop van een onderhoud met de N-VA-voorzitter weten.

“Vlaams Belang en N-VA horen samen in een coalitie met een derde partner als we het signaal van de kiezer niet willen negeren”, klinkt het bij Tom Van Grieken. “Wij hebben de stand van zaken opgemaakt en nogmaals ons standpunt herhaald: N-VA en Vlaams Belang moeten samen in een regering als men het signaal van de kiezer wil honoreren. Dat signaal moet zichtbaar zijn in de coalitie”, klonk het na afloop van het overleg dat zowat anderhalf uur duurde.

Van Grieken legt de bal in het kamp van De Wever. “Als hij echt verandering wil, dan moet hij met ons en een derde partner in zee. Wil hij meer van hetzelfde, dan moet hij andere partners kiezen.”

N-VA en Vlaams Belang hebben samen geen meerderheid, en er is geen derde partij die een regering met extreemrechts ziet zitten. Het gonsde gisteren dan ook van de geruchten dat De Wever de extreemrechtse partij zou lossen. Maar dat is voorlopig dus nog niet gebeurd.