Eline De Munck heeft een zeer pijnlijke boodschap gekregen: “Ze zeiden dat ik beter wat kon vermageren”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Eline De Munck is tegenwoordig veel meer zakenvrouw dan tv-gezicht. Ze verkoopt met haar brillenmerk Odette Lunettes al in elf landen brillen. Ze voelt zichzelf ook geen geen BV meer.

“Ik heb tegenwoordig geen last meer van mensen die me voortdurend aanklampen. Ik zie mezelf niet meer als een BV, eigenlijk. Dat geeft me veel rust. Ik zit veel beter in mijn vel dan tien jaar geleden. Omdat ik niet meer afhankelijk ben van de mening van derden over hoe ik eruitzie, hoe ik praat... Dat vond ik aan het einde van mijn tv-carrière heel lastig. Ooit lieten mijn bazen me weten dat ik maar beter wat kon afvallen”, vertelt Eline De Munck in Dag Allemaal.

Ze kreeg de boodschap onrechtstreeks te horen. “Een medewerkster van een programma waar ik aan werkte had de opdracht gekregen om mij dat te komen zeggen. Het koud zweet brak haar uit toen ze zei: ‘Ik moest jou zeggen dat je moet afvallen’.”

“Ik besliste onmiddellijk om daar niet op in te gaan en te vermageren wanneer ik er zelf zin in had. Tegen die eis ingaan gaf me op een bepaalde manier ook kracht. Ik wilde niet langer dat mijn leven alleen maar draaide rond mijn looks. Zo’n leven is te oppervlakkig. Veel tv-gezichten kunnen dat makkelijk loslaten, maar ik werd daar ongelukkig van. Ik hoorde niet meer thuis in het wereldje.”