Wielercommentator José De Cauwer doet erg gewaagde voorspelling over Remco Evenepoel: "Ook dit kan hij winnen"

bron: Sporza
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Iedereen stond erbij en keek er naar. Remco Evenepoel won de Clasica San Sebastian met veel machtsvertoon.

De wielerwereld is helemaal in de ban van de 19-jarige Belg. "Je denkt dat het niet kan wat hij doet, maar hij doet het toch", analyseert wielercommmentator José De Cauwer bij Sporza. 

"Het is echt uitzonderlijk wat Evenepoel gepresteerd heeft, zeker gezien zijn leeftijd", gaat hij verder. "Tegen volwaardige profs reed hij weg in de finale. Dan denk je: "Dat gaat niet. Dat kan niet." Want je denkt dat hij minstens een minuut moet hebben bij de klim. Omdat je denkt dat hij zal stilvallen bergop, na 10 km voorop te rijden op het vlakke gedeelte. Maar hij blijft daar gewoon voor rijden. San Sebastian is een koers die almaar lastiger geworden is. Daar winnen, op die manier, tegen jongens als Van Avermaet en Valverde, dat is echt straf."

Waar gaat dit eindigen voor Evenepoel? "Hij is nu 19 jaar en heeft een klassieker gewonnen. Dat hebben we nog nooit meegemaakt. Niemand weet wat het volgende zal zijn. We weten nu waar het begonnen is, maar waar het stopt, weten we absoluut niet. In het verleden hebben we Frank Vandenbroucke mooie dingen zien doen - over Merckx wil ik het niet hebben - maar dat was altijd met een randje eraan. Maar dit niet. Hoe Evenepoel het doet, is perfect. Wereldklasse."