Er is meer nieuws over de overleden wielrenner Bjorg Lambrecht: 'Dan wordt hij begraven'

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Afgelopen week kwam Bjorg Lambrecht om het leven tijdens een zware val in de Ronde van Polen. Hij overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het Poolse gerecht heeft intussen het lichaam van de 22-jarige Bjorg Lambrecht vrijgegeven. De repatriëring zal eerstdaags plaatsvinden, staat te lezen in Het Nieuwsblad. De familie wil die in intieme kring laten plaatsvinden.

De uitvaart van de renner zal allicht doorgaan in de kerk van zijn thuisdorp Knesselare. Er zijn ook rouwregisters geopend in zowel het gemeentehuis van Knesselare als van Aalter. Er staan daar lange rijen mensen te wachten allemaal een afscheidstekst willen schrijven.

De begrafenis zal allicht dinsdag doorgaan. Het is nu ook duidelijk wat de doodsoorzaak is. "Hij had een grote scheur aan de lever die massieve inwendige bloedingen veroorzaakte. Ten gevolge daarvan heeft hij een hartstilstand gekregen", legt teamdokter van Lotto-Soudal Maarten Meirhaeghe uit. "Bij zo'n inwendige bloeding is een mirakel nodig, maar dat is Bjorg niet gegund geweest."