Ouders van kinderen stedelijke buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele krijgen zeer verontrustend nieuws te horen over hun kinderen

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De stedelijke buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele (Geraardsbergen) heeft erg geen goed nieuws te melden. Het nieuws zorgt voor ongerustheid.

Een tiental kinderen uit de stedelijke buitenschoolse kinderopvang De Speeldoos in Onkerzele (Geraardsbergen) is er ziek geworden. Ze hebben allemaal een besmettelijke huidziekte opgelopen. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak is, vernam De Standaard.

Het pand, dat volgende week al sowieso 14 dagen gesloten blijft wegens jaarlijks verlof, zal grondig ontsmet worden. Jeugdschepen Fernand Van Trimpont (CD&V) zegt dat de besmetting woensdag werd vastgesteld. De kinderen die besmet zijn hebbben rode blaasjes op de huid die na een tijd openbarsten. Daarna komt er dan een korstvorming.

"In eerste instantie werd gedacht aan impetigo of windpokken, maar de oorzaak van de besmetting is op dit moment nog niet bekend", zegt Van Trimpont. "Bij de kinderen in De Speeldoos is de kans op doorgeven zeer groot, omdat ze via spel en sport vaak lijfelijk met elkaar in contact komen."

Kinderen die besmet zijn mogen de kinderopvang voorlopig niet meer binnen. Dat blijft zo, zolang er besmettingsgevaar is en geen passende behandeling is.