Bart De Wever haalt hard uit naar Vlaams Belang: "Wat zij gedaan hebben de voorbije periode, dat doe je gewoon niet"

bron: Eigen berichtgeving
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever (N-VA) koos ervoor om uiteindelijk toch niet met Vlaams Belang in zee te gaan. Hij legde maandagmiddag op een persconferentie ook uit waarom hij die beslissing nam.

Bart De Wever (N-VA) onderhandelde lange tijd met het Vlaams Belang. "Er is geen meerderheid te vormen met Vlaams Belang. Die is niet voorhanden. Ik heb daar ook mee over gesproken met de andere partijen, maar ik kwam altijd tot dezelfde uitkomst. Langer wachten zou geen oplossing zijn. Een partij die wil besturen doet er ook best aan om zich op te stellen als een goede partner."

"Dat is bij het Vlaams Belang wel anders. Eens ze van tafel waren was dat een propagadamachine die dag en nacht draait. In de fase van een informatie is dat niet iets wat je doet als je wil besturen. Je moet de andere partijen proberen te charmeren, maar dat gebeurde niet. Het lijkt mij geen opstelling van iemand die naar succes streeft. Ik heb geen toneel gespeeld, maar nagegaan hoe we het best kunnen besturen met een meerderheid. Het zou Vlaanderen anders onbestuurbaar maken."